naon éta USB3.1 HUB?

USB hub C & USB 3.1 hub

Pilari sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan hub USB-C sareng hub 3.1 USB di dieu. Naon bédana? Naha aya bedana? USB Type-C mangrupikeun format konektor anu diwanohkeun dina 2015. Konektor Tipe-A, anu parantos lami, bakal diganti ku Type-C. Colokan ieu langkung alit sareng tiasa dianggo ti dua sisi - anu meureun kauntungan anu langkung ageung. Pernah nengetan kumaha colokan éta kedah dilebetkeun kana palabuhan - kantun tiasa dipasang!

Kasimpulan kauntungan USB 3.1

dua kali gancang sakumaha USB 3.0
20x gancang ti USB 2.0
ka handap cocog sareng USB 3.0 & USB 2.0 alat
transmisi kakuatan langkung (900 mA) - notebook tiasa dicas

Naon anu kudu dilakukeun lamun Mac atanapi laptop anyar ngagaduhan konektor Tipe C USB, tapi sadaya alat tungtung masih USB 2.0 atanapi 3.0? Atanapi upami aya seueur teuing liang colokan?

Solusi ieu disebut USB-C Hub. USB hub mangrupakeun alternatif anu alus pikeun nganggo port USB 3.1 dina Mac sareng jinis USB anu langkung lami. Ieu di handap diterapkeun di dieu: anu langkung pondok ari kabel hub sareng sambungan anu langkung jarang aya, langkung saé pagelarna. Sahingga ahli nyarankeun yén anjeun nyolok sababaraha hub dina sakaligus tinimbang nganggo hub anu nganggo seueur liang. Hub USB Type C 3.1 ngamungkinkeun sambungan sababaraha alat sareng sambungan USB 3.0 atanapi langkung lami kana sambungan USB Type-C tina Mac sareng komputer atanapi notebook. Alat anu lami tiasa dioperasikeun dina hub sapertos kitu, tapi ngan ukur dina laju sareng laju anu dituju pikeun aranjeunna.

Naha konektor USB-C pas dina komputer kuno kuring?
Henteu - input USB-A atanapi USB-B (Micro-USB) henteu cocog kumargi format anu béda-béda.

Naha konektor USB-A lami cocog dina alat USB-C anu énggal?
Henteu - input USB-C nyata langkung alit.

Naha Micro-USB sareng USB-C cocog sareng?
Henteu - format konektorna béda.

Alat USB 2.0 anu lami henteu tiasa ngagancangkeun ku ngajalankeun éta dina hub 3.1 modéren. Kusabab marake antar muka nyaéta anu henteu ngagaduhan kontak anu diperyogikeun pikeun ngahontal SuperSpeed ​​+ di dieu. Sapertos dina transisi ti USB 2.0 ka USB 3.0, USB 3.0 ka USB 3.1 sakalian cocog. Bakal butuh sababaraha lami sateuacan standar USB-C anu dianggo dina MacBooks didirikeun sareng pangguna tiasa ngalakukeun tanpa adaptor. Éta sadayana teuing kahartos yén barang-barang aksés anu lami langkung kénéh kedah dianggo.

Hubungan USB C ayeuna

HuaChuang USB 3.1 Tipe C USB Hub
WIWU Multiport USB 3.1 C Hub

Ti USB 1.0 dugi USB 3.1 - pamekaran konstan

Universal Serial Bus (USB) parantos netepkeun diri salaku standar antarmuka sareng asal usulna langkung saé sateuacanna dina téknologi komputer. Dina taun 1996, versi aslina 1.0 ngamungkinkeun pikeun nyambungkeun sababaraha alat, sapertos panyitak, hard disk atanapi scanner, ngaliwatan panyeragam seragam tanpa kudu masang kartu plug-in SCSI anu mahal dina waktos atanapi kedah meser tungtung alat. Versi asli diaktipkeun tingkat transfer dugi ka 1,5 atanapi 12 MB / sadetik. Versi 2.0 kalayan nami Hi-Speed ​​nyangking kamampuan transfer data 60 MB / detik dina taun 2000. standar USB 3.0, dalapan taun saatosna, disebut SuperSpeed ​​paningkatan kana laju transfer kana 500 MB / sadetik.

Dupi alat USB énggal tiasa dianggo sareng anu lami?

Hal anu sateuacanna: USB 2.0 alat ogé tiasa sadayana dijalankeun dina USB sénsor. Ieu hartosna, upamana, iteuk tongkat sareng port USB 2.0 ogé tiasa dioperasi dina antarmuka USB 3.0 - kumaha ogé, aya masalah sareng konektor USB micro 3.0, sabab éta rada lega sareng gaduh lekukan dina piring panduan . Salaku sareng USB 2.0, USB 3.0 dumasar kana laju alat anu paling lemah. Nanging, soket USB 2.0 henteu nampi colokan USB 3.0 - ieu kusabab kontak.

Dina kasimpulan, ieu hartosna:

Kabel USB 3.0 henteu mundur cocog sareng alat-alat anu tungtungna
Kabel USB 3.0 tiasa nyambungkeun alat USB 3.0 ka host USB 2.0
Kabel USB 3.0 teu tiasa nyambungkeun alat USB 2.0 ka host USB 2.0
Kabel USB 3.0 teu tiasa nyambungkeun alat USB 2.0 ka host USB 3.0
Kabel USB 2.0 tiasa nyambungkeun alat USB 2.0 ka host USB 3.0
Kabel USB 2.0 henteu tiasa nyambungkeun alat USB 3.0 kana host USB 3.0
Kabel USB 2.0 henteu tiasa nyambungkeun alat USB 3.0 ka host USB 2.0
Standar USB 3.1 sareng konektor USB Tipe-C anyar

Kasaluyuan, kabel sareng konektor teka - Ayeuna standar USB 3.1 kedah masihan gambaran anu jelas. Kalayan parobihan ti USB 3.0 ka USB 3.1, kabel sambungan anyar diwanohkeun dina standar USB énggal: Konektor Tipe C ngagentos jenis standar A lawas sareng tiasa diselapkeun dina dua sisi. Ieu ogé nawiskeun kacepetan transmisi anu langkung luhur. Ku bantuan hub USB, alat USB 2.0 anu tiasa dianggo sareng jinis konektor A ogé tiasa dianggo dina sambungan USB 3.1 sareng konektor jinis C sareng sabalikna. Tapi, aya masalah sareng pasokan listrik nalika ngahubungkeun USB 3.0 sareng 3.1 alat ka port USB 2.0, saprak USB 3.0 parantos naék kana 500 aréa ka 900 mA. Konektor USB-C lalaki ogé jauh leuwih leutik batan miheulaan Type A na. Ketahananna leuwih ti 10.

Apple ngagentos antarmuka Thunderbolt sareng USB Type-C

Port Thunderbolt dikembangkeun ku Apple sareng Intel, anu biasana dianggo dina Apple Macs, diganti taun 2015 ku Tipe C slot nganggo USB 3.1. Kalayan interface ieu tiasa ogé nyambungkeun layar. Resolusi layar dugi ka 5k henteu aya masalah pikeun konektor. Ieu henteu acan terang naha konektor ngetik C sareng standar USB USB 3.1 saleresna bakal janten kabel ngecas standar di Éropa. Dina Maret 2014, Parlemén Éropa ngalebetkeun tagihan anu bakal nyayogikeun kabel standar pikeun alat-alat sélulér ti taun 2017. Dugi ka harita, kasepakatan dina standar kabel pangisi seragam sacara sukarela - didieu sadaya pabrik, kecuali Apple, ngan ukur perusahaan nganggo kabel Kilat anu henteu nuturkeun standar naon sareng masak sup sorangan. Dina sorangan, konektor USB Type C sareng USB 3.1 gaduh kasempetan anu hadé pikeun netepkeun diri salaku standar anyar sabab panyambung anu langkung alit ngamungkinkeun sambungan anu langkung jelas dina alat sareng kacepetan transmisi parantos ningkat sacara signifikan. Salaku tambahan, panyambung Tipe C ngirangan kabel USB kusut, sabab tiasa ngagentos sadaya jinis konektor USB jaman baheula sanés ngan ukur kusabab kacepetan sambunganna, tapi ogé nganggo aréa 900 mAh.


Waktu pos: Jun-29-2020